Let, moderat eller svær allergi

Der er hjælp at hente

Forebygge, lindre eller behandle?

  • At forebygge indebærer, at du skal undgå det du er allergisk over for. Men det er ikke så enkelt, når det drejer sig om pollenallergi
  • Lindring af allergisymptomerne er en meget anvendt metode. F.eks. en kombination af tabletter, øjendråber og næsespray.  
  • Behandling med allergivaccination kan være et alternativ for dig der ikke slipper af med generne, selv om du tager symptomlindrende medicin. Allergivaccination behandler årsagen til allergien, så den lindres eller går over.

Her kan du få hjælp

Efter en periode, hvor mange har været bekymrede for at gå til læge, er vi nu på vej mod en mere normal hverdag. Søg derfor hjælp, hvis du har generende pollenallergi, der findes mange som kan og vil hjælpe dig.

Her finder du læger/klinikker, der kan hjælpe dig med din høfeber/allergi. Du kan samtidig se, om det er nødvendigt med en henvisning for at komme til lægen. Hvis du ikke kan finde en klinik i området, hvor du bor, kan du altid bede din praktiserende læge om en henvisning til nærmeste allergiklinik.

Der findes forskellige former for behandlingscentre, der modtager patienter med allergi, fx lægecentre, astma- og allergiklinikker, lunge- og allergiklinikker, øre-næse-hals-klinikker, børne- og allergiklinikker, og privatpraktiserende speciallæger. Nogle klinikker/centre modtager enten voksne eller børn, mens andre modtager både voksne og børn.

Sidst opdateret 01/09/2020