pollen allergy runny nose

Livet med pollenallergi

quality of life

Allergi og livskvalitet

Flere end 1 million danskere lider af pollenallergi. For en stor del af dem er allergien forbundet med store udfordringer, og faktisk er mange så hårdt ramt, at det går ud over livskvaliteten.

Læs historien her

Pollenallergi rammer unge hårdest

Mange unge kæmper med pollenallergi, og dem, der er hårdest ramt, lider i høj grad under det. Faktisk oplever 58 procent af unge pollenallergikere, at deres allergi giver dem en forringet eller meget forringet livskvalitet i pollensæsonen.

Læs hele historien her
allergy hits young people hard
men ignore symptoms

Mænd og allergi

44 procent af de mandlige pollenallergikere i Danmark venter flere år med at opsøge behandling – og mange kommer aldrig dertil. De lever deres liv uden nogen former for lindring af deres allergier.

Psykolog Svend Aage Madsen forklarer, hvordan det kan hænge sammen.

Læs historien her

Undgå de værste symptomer

Pollensæsonen er for flere end en million danskere lig med løbende næse, kløende øjne og nyseture i ét væk. Læs her, hvordan du bedst klarer dig igennem de pollentunge måneder.

Gå til historien her
worst symptoms
main symptoms pollenallergy

Vigtigste symptomer på pollenallergi

Er du i tvivl, om du lider af pollenallergi eller en helt almindelig forkølelse? Her er fem symptomer, der kan give dig svaret.

Se symptomerne her

Livet med allergi kan have sine udfordringer. Føler du dig ramt, bør du opsøge professionel hjælp. Så kan du bruge din tid på dét, der betyder noget for dig.

ALK lægger et stort arbejde i at gøre allergividenskaben forståelig for alle. Vi anvender opdaterede og troværdige informationskilder, og alt indhold gennemgås af lægefaglige eksperter, inden vi deler det med dig. I samarbejde med ALK-redaktionen tilstræber vores eksperter hele tiden at være præcise, grundige, tydelige og objektive. I vores redaktionelle retningslinjer finder du en præcis beskrivelse af, hvordan dette foregår.