emma simpson mngaalewep

Her er 5 symptomer, der kan give dig svaret

Pollenallergi eller ej?

Her er de 5 vigtigste symptomer på pollenallergi

Er du en af dem, der hvert forår får nervøse trækninger og pludselige nyseudbrud blot ved synet af et birketræ? Eller reagerer du på nyslået græs, som børn reagerer på chili? Så er der en stor sandsynlighed for, at du er allergisk over for pollen.

Men hvordan kan du være sikker på, at du er ramt af allergi og ikke blot en almindelig forkølelse?

Grundreglen er, at en normal forkølelse som udgangspunkt er overstået inden for et par uger, mens symptomerne ved pollenallergi typisk strækker sig over længere tid.
Så har du døjet med gentagne nyseture, løbende næse eller kløende øjne i mere end 14 dage, kan du meget vel være allergisk over for pollen.

Hér kan en symptomdagbog være et kærkomment redskab – i den kan du nemlig registrere, hvordan du har det i løbet af pollensæsonen og efterfølgende tage dagbogen med til et eventuelt lægebesøg.

De mest almindelige symptomer på pollenallergi er:

  • Gentagen nysen
  • Stoppet næse, kløende og/eller løbende næse
  • Kløende, rindende og/eller røde øjne
  • Vejrtrækningsbesvær, pibende vejrtrækning eller hoste
  • Træthed

Vil du vide mere om allergisymptomer? Så læs vores uddybende artikel her.

Symptomer?

Pollenallergi kan også påvirke dit generelle velbefindende. Du kan føle dig træt og uoplagt i løbet af dagen, ligesom din koncentrationsevne, beslutningsevne og hukommelse kan være negativt påvirket af din allergi.

Har du så generende allergisymptomer, at det spænder ben i din hverdag, findes der mange forskellige behandlingsmuligheder.

adobestock

ALK lægger et stort arbejde i at gøre allergividenskaben forståelig for alle. Vi anvender opdaterede og troværdige informationskilder, og alt indhold gennemgås af lægefaglige eksperter, inden vi deler det med dig. I samarbejde med ALK-redaktionen tilstræber vores eksperter hele tiden at være præcise, grundige, tydelige og objektive. I vores redaktionelle retningslinjer finder du en præcis beskrivelse af, hvordan dette foregår.